Fázisjavítás tervezése

Fázisjavítás tervezése

arrow_downward

Hogyan zajlik a tervezési folyamat?

A fázisjavító berendezés tervezésekor több szempontot is figyelembe kell venni, nem elegendő csupán a kompenzálandó meddő teljesítmény meghatározása. Tisztában kell lennünk a hálózati viszonyokkal, a hálózatminőséggel, a feszültség és a felharmonikus értékekkel, amelyek alapján eldönthetjük, hogy normál, vagy torlófojtós berendezést alkalmazzunk. A meddő teljesítmény időbeli változásának gyorsasága meghatározza a fázisjavító kondenzátorok hálózatra kapcsolásának módját, amely történhet mágneskapcsolóval, vagy tirisztorral. Az előzőek közül bármelyik variáció szükségessé válhat, sőt ezen túlmenően aktív harmonikus kompenzálás, vagy szűrőkör alkalmazása is indokolt lehet.

Ajánlatkérés

A fázisjavító berendezések tervezése és üzemeltetése nagy körültekintést igényel, melynek módjai az alábbiak:

1./Helyszíni felmérés

A fázisjavító berendezések telepítése előtt javasoljuk a villamos hálózat felmérését.  A villamos hálózat vizsgálatát korszerű, az MSZ EN 50160 szabvány előírásainak megfelelő hálózat analizátorokkal végezzük el. A kapott mérési adatokból az új fázisjavító berendezés telepítéséhez szükséges adatok mellett szinte minden villamos paraméter megtudható.

2.1/Új fázisjavító berendezés telepítése

A „legegyszerűbb” megoldási lehetőségeket  a fázisjavító berendezés, vagy egyedi kondenzátor alkalmazása biztosítja. Cégünk saját fejlesztésű, automatikus fázisjavító berendezés családja, a HEKA típusjelű automatikus fázisjavító berendezések optimális megoldást biztosítanak bármilyen nagyságú fogyasztó számára. Minden fázisjavító típusra kiterjedő egyéves, teljes körű garancia. A gyártás során Megrendelőink igényeit maximálisan ki tudjuk szolgálni pl.: új elosztók mellé az azzal megegyező szekrénytípus alkalmazása, vagy szinte tetszőleges méret- és fokozatszám kiválasztás.

2.2/Meglévő berendezések korszerűsítése, bővítése

Már meglévő fázisjavító berendezések korszerűsítését, vagy bővítését is tudjuk szolgáltatni. Hiszen a nem megfelelően működő, vagy a környezetvédelmi előírásoknak nem eleget tevő berendezés szakértő megoldást igényel. EPCOS, Janitza és ICAR aktív felharmonikus szűrőink a hálózat felharmonikus tartalmának megszüntetése mellett a hirtelen fellépő meddőcsúcsok kezelésére is alkalmasak és tetszőlegesen telepíthetők normál és torlófojtós fázisjavítás mellé is.

3./Karbantartás

Cégünk országos lefedettséggel végez  0,4 kV-os és KÖF elosztó berendezések, transzformátorok, fázisjavító berendezések rendszeres karbantartását, és mindezek 0-24 órás szerviz tevékenység keretében történő hibaelhárítását.

  • Flexibilitás: megrendelői igények teljes körű figyelembe vétele
  • Minőségi alkatrészek:  Icar, TDK-EPCOS, Janitza Electronics, Eaton-moeller, Mersen, Weidmüller, Benedikt Jäger.
  • Legmodernebb tirisztoros fázisjavító berendezések: gyors terhelés változási viszonyok között is, 10ms válaszidő
  • Egyediség: mérnökeink által egyedileg tervezett passzív felharmonikus szűrőberendezések, saját fejlesztésű HEKA berendezés család
  • Felelősségvállalás: 1 év teljes körű garancia, mely karbantartási szerződés megkötése esetén 3 évre egészül ki.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Budapesten és Debrecenben is megtalál bennünket!


Székhely, központ, gyártóbázis
Budapest

place
Cím:
1222 Budapest, Gyár u. 14.
phone
Telefonszám:
+36-1/297-2020

Telephely, gyártóbázis
Debrecen

place
Cím:
4031 Debrecen, Fuvola u. 4.
phone
Telefonszám:
+36-52/524-740
Magyarország térképe
Budapest
Debrecen

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!