Fázisjavítás

Fázisjavítás

arrow_downward
Fázisjavítás

A fázisjavítás alkalmazásának fő előnyei

Gazdasági előny: az induktív vagy kapacitív meddő energia után fizetendő meddőenergia díj elkerülése.

Az induktív meddő energia díját az elosztói engedélyes felé csak akkor fizetik a felhasználók, ha az egy adott határértéket meghalad. A díjmentes határérték százalékos értéke az adott havi induktív meddőenergia (kvarh) és az abban a hónapban mért hatásos energia (kWh) hányadosa. Ha ezt az árszabásonként különböző mértékben meghatározott százalékos értéket nem haladhatja meg az így kiszámított érték, akkor nem kell díjat fizetni utána. Az automatikus fázisjavító berendezés alkalmazása eredményezi az induktív meddőenergia mennyiségének díjmentes sávban való tartását, így az induktív meddőenergia díj fizetésének elkerülését.

Kapacitív meddő energia esetében a teljes meddőenergia mennyiséget számolja fel az elosztói engedélyes, azaz minden egyes mért kapacitív meddőenergia (kvarh) díjköteles.

Műszaki előny: hatásos energia átvitelének lehetősége a meddő energia helyett ugyanazon a hálózaton és egyéb káros műszaki következmények elkerülése.

A villamosenergia hálózat átviteli elemei a látszólagos energia (kVA) átvitelére vannak méretezve, amely felbontható hatásos- és meddőenergia részre. Ha a meddőenergia átvitel mennyiségét lecsökkentjük, akkor további hatásos energia átvitelére van lehetőségünk. Így ugyanazon a csatlakozási ponton, transzformátoron, vagy vezetéken több hatásos energiát lehet átvinni fázisjavítás alkalmazása mellett. A kisebb látszólagos áram a villamosenergia átviteli eszközök alacsonyabb igénybevételét és melegedését valamint élettartamuk növekedését eredményezi.

Energetikai előny:  a fogyasztó hálózatán jelentkező veszteségek minimalizálása. A villamosenergia átviteli hálózaton (ami akár a fogyasztói belső hálózatot is jelentheti) átfolyó látszólagos áram hatásos energia veszteséget okoz. Ha fázisjavítás alkalmazásával lecsökkentjük ennek a látszólagos áramnak az értékét, akkor villamosenergia megtakarítást érhetünk el.

Amennyiben Önnél bármely fenti kérdés felmerül, javasoljuk fázisjavító berendezés alkalmazását. A fázisjavító berendezés méretezéséhez célszerű hálózatanalizáló mérést végezni, legalább egy hetes időtartamban.

Kérjen ajánlatot!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Budapesten és Debrecenben is megtalál bennünket!


Székhely, központ, gyártóbázis
Budapest

place
Cím:
1222 Budapest, Gyár u. 14.
phone
Telefonszám:
+36-1/297-2020

Telephely, gyártóbázis
Debrecen

place
Cím:
4031 Debrecen, Fuvola u. 4.
phone
Telefonszám:
+36-52/524-740
Magyarország térképe
Budapest
Debrecen

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!