Kinek kötelező almérőt felszerelni és hova?

Kinek kötelező almérőt felszerelni és hova?

arrow_downward

Törvényileg előírt almérő telepítés

Az általunk forgalmazott JANITZA mérőműszerekkel a törvényi előírások teljes körűen teljesíthetők, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre felvilágosítással és felméréssel az elmérés kiépítés szükségességének megállapításában és a mérőműszer kiválasztásában.

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 21/B. § b) pontja értelmében az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezeteknek a 1/2020. (I. 16.) MEKH rendeletben meghatározott berendezések, technológiai folyamatok vonatkozásában az energetikai folyamatok, megtakarítások nyomon követése érdekében almérőt kell felszerelnie.

A telepítendő almérők telepítési pontjait, valamint az almérők alkalmazásával történő mérés minimális követelményeket a 2020. január 16-án közzétett 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet tartalmazza. Az alábbi tájékoztató a rendelet lényegesebb követelményeit foglalja össze. Telepítendő almérők műszaki követelményei:
a) a mérés legfeljebb 3%-os hibahatárértéken belüli,
b) legalább negyedóránkénti mérésre alkalmas,
c) a mérési adatok tárolására és továbbítására alkalmas.

A gazdálkodó szervezet köteles almérőt felszerelni az 1. táblázatban meghatározott villamosenergia-felhasználási pontokon a feltüntetett határidőkkel, ha a villamosenergia-felhasználás a beépített teljesítmény és az üzemidő alapján nem határozható meg. Különösen azon berendezések vagy berendezéscsoportok esetében, amelyek szabályozás vagy vezérlés alapján az üzemidejük egy részében a) a beépített teljesítménynél alacsonyabb teljesítményszinten is üzemszerűen tudnak működni, vagy b) működésüket képesek leállítani, amit üzemóra-számláló nem rögzít. Bővebb tájékoztatónkat itt találja:

Törvényileg előírt almérő telepítés

Lépjen kapcsolatba velünk!

Budapesten és Debrecenben is megtalál bennünket!


Székhely, központ, gyártóbázis
Budapest

place
Cím:
1222 Budapest, Gyár u. 14.
phone
Telefonszám:
+36-1/297-2020

Telephely, gyártóbázis
Debrecen

place
Cím:
4031 Debrecen, Fuvola u. 4.
phone
Telefonszám:
+36-52/524-740
Magyarország térképe
Budapest
Debrecen

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.

Elfogadom