Könyvajánló - Dr. Kroó Norbert, A TUDOMÁNY ÉS TECHNOLÓGIA FORRADALMA A 21. SZÁZADBAN

Könyvajánló - Dr. Kroó Norbert, A TUDOMÁNY ÉS TECHNOLÓGIA FORRADALMA A 21. SZÁZADBAN

arrow_downward

Dr. Kroó Norbertről:
Kroó Norbert 1985 óta tagja a Magyar Tudományos Akadémiának, volt főtitkára és alelnöke. Az EU 22 fős Tudományos Tanácsának alapító tagja, az Európai Fizikai Társulat volt elnöke és most tiszteleti tagja. Számos nemzeti és nemzetközi Akadémia tagja. Több, mint háromszáz tudományos cikk szerzője. Nevéhez negyven szabadalom fűződik.

Díjai, elismerései (a teljesség igénye nélkül):
Akadémiai Díj (1970), Alexander von Humboldt-díj (1996), Wallis E. Lamb-díj (2009), az Eötvös Loránd Tudományegyetem Honoris Causa Professzor Doktora (2009), Finn Oroszlán Lovagrend parancsnoki érdemrendje (2010), Prima Primissima Díj (2011), Charles Hard Townes Díj (2016, USA).

A könyvről:
Napjainkban egyre nehezebb eligazodni az egyre gyorsabban változó technológiák világában. Dr. Kroó Norbert felvállalta azt a feladatot, hogy a 21. század tudományáról és technológiáiról különböző fórumokon előadásokat tartson. Könyve ezeknek az előadásoknak példákkal kiegészített, bővített változata.
Tárgyalja a nanotechnológiákat, és ezen belül azok optikai vonatkozásait, a plazmonikát. A kis méretek tartományában pedig a kvantummechanika és annak hatása a technológiákra kerül kiemelésre. A kvantummechanika nemcsak a technológiákra, hanem a biológiai, sőt a társadalmi folyamatainkra is nagy hatást gyakorol. Az új technológiák is, akárcsak a „régiek”, anyagokhoz kötődnek, ezért az anyagtechnológiák szintén megkerülhetetlenek a témában. A könyv foglalkozik az energetika legfrissebb kérdéseivel, és a fenntartható környezet lehetséges megoldásaival.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Budapesten és Debrecenben is megtalál bennünket!


Székhely, központ, gyártóbázis
Budapest

place
Cím:
1222 Budapest, Gyár u. 14.
phone
Telefonszám:
+36-1/297-2020

Telephely, gyártóbázis
Debrecen

place
Cím:
4031 Debrecen, Fuvola u. 4.
phone
Telefonszám:
+36-52/524-740
Magyarország térképe
Budapest
Debrecen

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban talál.

Elfogadom